НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ФРЕГАТАТА „ВЕРНИ” – ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПОД
БЪЛГАРСКИ ФЛАГ

На 15 февруари 2013 г., по повод четвъртата годишнина от приемането на фрегата „Верни” в редовете на българските Военноморски сили, на борда на кораба тържествено беше вдигнат военноморският флаг и флаговете за разцветяване.
На 09.02.2009 г. във военноморска база Зеебрюге, Кралство Белгия, българският трибагреник се развя на „Верни” – третата фрегата от клас Е-71 в дивизион патрулни кораби от състава на Военноморските ни сили.
„За четири години Вие постигнахте успехи, с които заслужено може да се гордеете. Вашето достойно представяне в наши и международни военноморски учения и операции доведоха до утвърждаване на престижа и авторитета на Военноморска база – ВМС и Военноморските сили на Република България” -отбеляза в приветствието си към екипажа командирът на Военноморска база - ВМС комодор Митко Петев.
На празника присъстваха офицери от командването на дивизион патрулни кораби  и военнослужещи от фрегатите „Дръзки” и „Горди”, съобщиха от „Връзки с обществеността” на ВМС.
Снимки матрос Галина НИКОЛОВА

Допълнителна информация и снимки на https://www.navy.mod.bg/
„За четири години Вие постигнахте успехи, с които заслужено може да се гордеете” - отбеляза в приветствието си към екипажа командирът на Военноморска база - ВМС комодор Митко Петев.
Момент от тържеството на борда на фрегатата „Верни”.