НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 СЪВМЕСТНИ ТРЕНИРОВКИ НА ВЕРТОЛЕТИТЕ
„PANTHER” И СПАСИТЕЛИ ОТ ПУНКТА ЗА
БАЗИРАНЕ ВАРНА

В Морската вертолетна авиобаза „Чайка” продължава подготовката на нови екипи за носене на денонощно дежурство по ВМС за участие в операции по търсене и спасяване и оказване на помощ.
От 19 до 21 февруари 2013 г. екипажите на вертолетите „Panther” проведоха тренировъчни полети за търсене и спасяване над суша и море с използване на спасителен кош, носилка и спасителен колан – денем и нощем.
В полетите участваха трима бордни спасители от пункт за базиране Варна, които завършиха подготовката си в дневни условия. След приключване на подготовката им в нощни условия, те ще попълнят екипажите, в които вече са включени колегите им от Морския специален разузнавателен отряд и авиобаза „Чайка”.
По време на същите беше даден допуск и на трима втори пилоти за включване в състава на екипажите,
Момент от поредната тренировка в дневни условия.
извършващи дневни полети за търсене и спасяване над суша и море, съобщиха от „Връзки с обществеността на ВМС”.
От 1 август 2012 г. екипажите на вертолетите „Panther” носят дежурство, като имат готовност за необходимост да се включат в операции за спасяване на човешки живот на море, на бедстващи кораби, плавателни средства и летателни апарати. Задачите по време на дежурството включват и оказване на помощ и съдействие на държавната и местната власт, институции и организации при природни бедствия, катастрофи и промишлени аварии на територията на областите Варна, Бургас, Добрич, Шумен, Русе, Силистра, Разград и Търговище.
Допълнителна информация и снимки на https://www.navy.mod.bg/
Снимка капитан Валентин ГЕОРГИЕВ