НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 В ЧУДНИЯ СВЯТ НА КИТАЙСКИТЕ МЕНТЕТА
Най-изкусните фалшификатори на валута, както и на кредитни карти били българите. Да, ама не!
След като прочетете материала вече ще сте на друго мнение.
Китайците са номер едно в световната класация на измамниците или шарлатаните. Много отдавна, почти преди 18 години, те успяха да снесат яйце без да ползват кокошка, тоест сбъднаха думите на великия Тодор Колев, че яйцето е преди кокошката, понеже кокошка може да долети отвсякъде, ама яйце не може.
Но това е само началото. Сега вече „великите” с дръпнатите очи могат да направят зеле не от семе, а от зелена течност.Могат и да боядисват скаридите с боя, за да ги продават по-скъпо, а с помощта на специална „говежда паста” умеят да правят свинското и пилешкото месо да не се отличават изобщо по вкус от истинското говеждо. (виж снимка 1)
Стойността на една такава опаковка „паста” е от порядъка на 7 $ и с това количество 25 килограма свинско месо може да се превърне в говеждо за отрицателно време, като по този начин да се заработят стотици долари. Но върхът на сладоледа, както съобщава китайската преса, вече са орехите менте.
На вид те са като обикновени орехи до момента, в който не счупите черупката им. Тогава идва истинската изненада.Вътре орехите са пълни с циментови парченца грижливо увити в парцали. (виж снимки 2, 3, 4, 5, 6)
Ха сега кажете кой е по-голям мошеник от китайците?
Туко РАМИРЕЗ
Вълшебната паста за трансформация на месо струва само 7 $.
Външният вид на тези орехи лъже, ама кой може да допусне, че става въпрос за менте!
Изненада!
Два вида орехи, два вида пълнеж…
Двата вида са близки на стойности и като тегло.
Понякога ментетата ги хващат при митнически проверки. Но само понякога…
Японския бонсай ряпа да яде пред китайската ябълка!