НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ПОДПУРИ ОТ РОДНАТА КЛАСИКА (НА ВНИМАНИЕТО
НА ГУ’СИН ПРЕЗИДЕНТА)

Ставам, за всичко ставам, гу’син президент, да знаете! Откак бай Янко ме нарече „живия Класик” – крила ми поникнаха! Това аз сам си го написах, то се знае, обаче за крилата е вярно. А един мой съмишленик и приятел скоротечно ми прати на SMS едно „ашколсун!” и колко му трябва на човек?
Думата ми е, гу’син президент, че ставам за служебен премиер. Щом Бойко ставаше за ... таквоз, че и Сакса от Кобург, и бате Серго Дмитриевич, който нямаше един ден трудов стаж преди да го насадят на стола, аз ли не ставам! Между другото, знаете ли защо гус’жа Меркел и бате Бойко са си говорили на руски език при връчването на нобела за мир на Европейския конушмак – щото и двамата не говорят български. Меркел може и да го говори малко, ама за Бойко сме сигурни.
А защо Сергейчо не бива пак да сяда на високия диван ли? И аз не знам защо, лошото е, че и той май не е наясно какви ще ги мъти там, освен че ще разкрива работни места, сигурно за хигиенисти.
Саксът от Гота не бива да припарва наблизо, защото е помазан, хлъзгав е и като каже 800, значи най-малко 2000. Справка – върнатия имотец на дядо му и на баща му. Дядо му го ошушкали със закон и съд за причинените страдания на народа български, татенцето обаче тихомълком си примъкнал обратно това-онова, а Симеончо си го взе и то не 800, а 2000, с една дума – баста!
Очертава се като да е мой ред, гу’син президент, дай Боже! Кеф ти на програмно правителство, кеф ти на служебно, все тая. Защото аз и програма си имам, да сме наясно. А Вие напоследък сте се влюбили в определението „ясно”. Мед ми капна на сърцето като казахте на площада, че „много ясно” виждате накъде трябва да вървим  и заедно ще тръгнем в тази посока, само посоката пропуснахте да ...
Моята програма  е много ясна, давам Ви подпури от нея и без да сте ме питали.
Първо: Като Премиер на програмния служебен кабинет имам намерение да изпълнявам и задълженията на министър на отбраната, на външните работи, на образованието и на усвояването на средствата от Европейския конушмак.
Администрацията на Министерството на външните работи се закрива, посланиците в чужбина подават прошения до местните правителства да ги зачислят на социални помощи като безработни, а две пъргави момчета ще изпълняват ролята на фелдегери в Брюксел и във Вашингтон. И без това оттам ни командорят какви да ги редим, казват им го на тях и те - бегом до телеграфа да ми го съобщят.
Като министър на отбраната имам намерение да разкрия поне 100 000 нови работни места за братята роми, няма майтап. Ще наредя всички танкове, бронирана техника и де що има метално возило по армейските гаражи да тръгне в „много ясна посока”, накъдето им видят очите и като спрат – екипажите им да ги изоставят, кой докъдето е стигнал. Че като ги накачулят ония ми ти братя-роми, че като ги застържат, че като запеят ромките с голите тумбаци едни кръшни песни – чшае шукарие и пей, сърце, ето ти ги циганетата нахранени до края на мандата.
В това време военните формирования на зенитчиците ще се придвижат до полигона в Шабла и ще издумкат целия си боезапас като за последно, във вид на фойерверки, нещо като българска ода на радостта, а след това и те ще зарежат техниката и ще се приберат у дома на собствен ход (защото няма пари за командировъчни). Ако от ВВС-то поискат и те да се включат, могат да полетят с двата си останали самолета над морето в район с координати... (това ще го уточним по-късно с двадесет и тримата им генерали), а ако ги ударят ракетчиците – поне ще си отидат с чест!
След като се запозна в детайли с тази публикация на Янчо Бакалов, президентът на САЩ Барак Обама написа писмо до колегата си Росен Плевнелиев, в  което подкрепи кандидатът за служебен премиер на България. Шарж: Туко РАМИРЕЗ Ел КОМАНДАНТЕ
Флаговете на белгийските фрегати ще бъдат вдигнати по този начин (според кандидата за служебен премиер).
Всички моряци знаят къде е Ставрова банка, ама за всеки случай пускаме и една карта…
Трите ни белгийски фрегати пък ще издигнат по мачтите празнична разцветка, ще се наредят една  до друга над Ставрова банка и под звуците на „Врагу не сдается наш гордый „Варяг!” ще отворят кингстоните. Дълбочината там е такава, че като се набълбукат и легнат на равен кил, цялата разцветка ще остане над водата, като една феерия на моята мъдрост.
Като министър по присвояването ще пратя в Брюксел две банкови сметки, на мое име, в които няма и един лев. Демек, място бол, каквото имат на сърце, да го превеждат там, че много кахъри и неприятности с това пусто крадене, а каква ще е тази власт ако няма да краде!
Министерството на образованието няма да го пипам, само ще го ръководя отблизо, според вятъра и течението. Толкоз народ през всичките години комай все това правеше, аз ли няма да се оправя?
Второ обаче няма, гу’син президент, второто по наше време е лукс, нищо че било основното ястие. Ние до първото да я докараме, демек до чорбата и дай, Боже, да е по-мазничка така, и да не е много гореща, че станахме специалисти по духане на супата, а кефът не е голям. Ако е голям - не е за нас, мама му стара,  все други се кефят!
Като опрете до мен, насреща съм! На четири очи мога да Ви кажа и как ще проведа изборите, и резултатът ще Ви кажа „много ясно”, да се разберем отсега!

P.S.
Много моля отвореното ми писмо да не се предоставя на лидерите на Протеста, защото както са я закъсали откъм идеи, като едното нищо ще ревнат „Нека танковете да дойдат!” и тогава я втасахме!

Янчо БАКАЛОВ,
Класик, все още жив.