НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ВОЕННОМОРСКА БАЗА - ВМС И ЧЕСТВАНЕТО НА
ТРЕТИ МАРТ В БУРГАСКА ОБЛАСТ

Военнослужещи от Военноморска база – ВМС участваха активно в честването на националния празник Трети март в различни градове на Бургаска област. В областния град в ритуала по тържественото вдигане на националното знаме участваха и формирования от други видове въоръжени сили. Блокът на представителните части от Бургаския гарнизон бе поздравен от началника на гарнизона и командир на Военноморска база – ВМС комодор Митко Петев. След това бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите Руски воини за свободата на България.
В град Средец ритуалът се състоя пред наскоро откритата паметна плоча на героите, загинали за свободата на България. Командир на строевия блок бе капитан ІІІ ранг Тодор Георгиев. Комодор Петев поздрави гражданите на Средец по случай националния празник. Формирование от Военноморска база – ВМС взе участие в честването на празника в близкия до пункта за базиране Атия град Черноморец. В тържествата в град Созопол старши военноморски началник бе заместник-командирът на Военноморска база – ВМС капитан І ранг Мален Чубенков. Сред официалните гости тук бяха директорът на Националния исторически музей проф. д-р Божидар Димитров и вицепремиерът и финансов министър в оставка Симеон Дянков.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Фоторепортаж на матрос Галина НИКОЛОВА
Блокът на представителните части от Бургаския гарнизон бе поздравен от началника на гарнизона и командир на Военноморска база – ВМС комодор Митко Петев.
С минута мълчание и падане на колене присъстващите на тържеството в Бургас почетоха паметта на загиналите за свободата на България.
Командир на строевия блок на тържеството в Средец бе капитан ІІІ ранг Тодор Георгиев.
И най-малките българчета в Средец почетоха паметта на загиналите за свободата на България.
На почетна стража пред паметника за загиналите за свободата на Отечеството воини от село Свети Никола, днес град Черноморец.
В тържествата в град Созопол старши военноморски началник бе заместник-командирът на Военноморска база – ВМС капитан І ранг Мален Чубенков (най-вдясно). Сред официалните гости тук бяха директорът на Националния исторически музей проф. д-р Божидар Димитров и вицепремиерът и финансов министър в оставка Симеон Дянков (най-вляво).