НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ЧЕСТВАНЕТО НА ТРЕТИ МАРТ ВЪВ ВАРНЕНСКИЯ
ГАРНИЗОН

Тържествата във Варненския гарнизон по случай Трети март - националният празник на Република България, започнаха още на 2 март. В град Дългопол се състоя военен ритуал за полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните. На същия ден в с. Гроздьово, Община Долни чифлик, бе проведен военен ритуал за полагане на венци и цветя пред Паметника на руските войни и офицери, загинали за освобождението на България.
На 3 март във Варна от 09.30 часа на площад „Св. св. Кирил и Методий” представителни части от Варненския гарнизон, съвместно с Община Варна и Българската православна църква, участваха в церемония по издигане на националното знаме. Формированията бяха поздравени от командира на ВМС контраадмирал Румен Николов, който се поклони пред бойните им знамена. В 11.00 часа бе организиран военен ритуал за полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите руски войни в Морската градина. По-късно, в 13.30 часа се състоя военен ритуал за полагане на венци и цветя пред Мемориала на загиналите руски войни за освобождението на България в местността „Терасите” в кв. „Владислав Варненчик”.
Военен ритуал по издигане на националния флаг, знамето на община Добрич и флага на Европейския съюз и общоградско поклонение  с полагане на венци и цветя пред Паметника на Хан Аспарух се състоя и в град Добрич.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Снимките са предоставени от „Връзки с обществеността” на ВМС
Тържествен марш на военноморско формирование в град Дългопол.
Младото поколение в Дългопол се готви да застане до бойното знаме на ВМС.
В с. Гроздьово, Община Долни чифлик, бе проведен военен ритуал за полагане на венци и цветя пред Паметника на руските войни и офицери, загинали за освобождението на България.
Момент от церемонията на площад „Св. св. Кирил и Методий” във Варна.
Формированията бяха поздравени от командира на ВМС контраадмирал Румен Николов, който се поклони пред бойните им знамена.
Момент от военния ритуал за полагане на венци и цветя пред Паметника на загиналите руски войни в Морската градина.
Момент от военния ритуал за полагане на венци и цветя пред Мемориала на загиналите руски войни за Освобождението на България в местността „Терасите” в кв. „Владислав Варненчик”.