НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 КЪДЕ СТЪПИХМЕ НАКРИВО!
По ми иде да възкликна „Къде стъпихте накриво!”, нали българинът по презумпция не греши. Вината винаги е у други: предишните, сегашните, чуждите, вашите, простите, мързеливите, крадливите, подлите – никога не е у нас! Така беше в стария цирк, докато властваше Конституцията на победилия социализъм, така е и при новия, с Конституцията на победения.
Преди има-няма 80 години едни превратаджии се обърнали с поредния Манифест към българския народ, като нарередили в 15 точки цялата мизерия на Татковината, с партиите му, с политиците му, с корупциите и прочия кирливи ризи. Само един здрав организъм бил останал, Войската и тя взела съдбините на Отечеството в ръцете си. Следователно, партиите в кенефа, назначаеми кметове, избори без избор, а начело на почитаемото правителство – полковник ОЗ!
Преди това не било така, имало дори Велико народно събрание, което обявило Особата на Княза за свещена, а депутатите в парламента трябвало да са навършили 30 години. Да, ама Стефан Стамболов не бил навършил и се е..ла мамата на Конституцията. Той си останал депутат, а другите се посвили, да не ги сполети съдбата на търновския поп, дето водел метрическата книга със записа за рождение Стефаново. Тъй и досега, в закона пише кое си требе, а ние правим каквото си знаем.
За Войската ако ще ме питате, сега ситуацията е друга, тя е боеспособна до откат, но я бие всеки, който го не мързи и
Един бъдещ премиер на кастинг за обявяване манифеста на програмното служебно правителство.
хайде да не вадим нож на умряло куче. Сега на мода е гражданското общество, да се чудиш отде изникнаха толкоз граждани в тази селска държава. На последните парламентарни избори живият Класик (четох го в „Морски вестник”) седял в двора на едно Варненско училище с цели четири избирателни секции и питал напосоки излизащия електорат:
- ДПС какво значи?
- Как какво - Доган! - отговарял бодро електоратът.
- Ами ГЕРБ какво беше?
- Бойко бе, на Бате Бойко партията.
Знаят си хората, не става дума за никакви граждани, защото Доган е расъл в с. Дръндар, на оная работа на географията, а бат Бойко само е минал през гражданското навремето, ама после се развел и от тогава е скаран с гражданските обноски. Виж, за селските - няма геле. И едното, и другото обаче се драскали за „граждански движения” и очите им все в човешките правдини, и в Европата, дорде не речеш.
То и Стамболов навремето написал „Не щеме ний богатство, не щеме ний пари”, ама после...
После лозунгите взели да стават други, а Класикът неотдавна беше обобщил тези от Новия стар цирк, кавърверсия на минало величие:
„Който носи раница - да пита Премиера!”.
„Дела, дела и пак дела - вж досиетата”.
„Плюй, хигиената не е признак на политическа култура”.
„Икономиката икономична - файда никаква”.
„Българската нация - нация в емиграция”.
„Съединението прави цирка още по-голям”.
Те това да бяха взели на въоръжение протестиращите, а те - „Киро вън!”. Къде е това „вън” бе, хора?! Киро-имащите са си отдавна вън, там се съдят, там се лекуват, влагат пари за бели дни, купуват имоти, учат децата си, почиват, забавляват се... А Хаджи Ахиловцете като вас, „500 години вътре и сега пак вътре!”.
И стига сте се напъвали да четете Конституцията, четете Класика и подкрепете кандидатурата му за програмен служебен премиер! Янчо - Премиер! Тогава ще гледате какво има да става.

P.S.
Нали помните, че Янчо Бакалов (почти полковник ОЗ - бел. авт.) още като бил на пет годинки, написал молба: ИСКАМ МОРАК! Господ забавя, ама не забравя - за премиерството ми е думата.
Писа Ръка МАРИНОВА