НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 И ВСЕ ПАК, ЗНАНИЕТО Е СИЛА, Г-Н ПРЕЗИДЕНТ!
Знаете ли, научихте ли се вече, че новият служебен премиер нямало да се казва Янчо Бакалов? Знаех го и аз, ама нали надеждата умирала последна – надявах се. Надявах се господин Плевеноглу да разбере и оцени всички ползи от една такава кандидатура и да оцени. Ама той нямало да се поддава на натиск и сега – хак му е!
Ако аз бях служебен премиер, щях да впрегна в работа всичките си знания, „да отдам всичките си сили...”, както се кълняхме едно време под път и над път. За какви знания иде дума ли?
ЗНАЯ как се печелят проекти всякакви, ама така, че парсата да е у нас. По европейски програми, за развитие, навинтване и отвинтване, за устойчивост, за екологичност, за генофонд, за научни изследвания, за разрастване и прерастване – всякакви бе, вие чувате ли какво ви казвам! И всичките ще са печеливши в името на Човека (за името му няма защо да питате).
ЗНАЯ как се печелят и обществени поръчки всякакви, не се съмнявайте. С калкулациите му, с редактирането на тръжните документи, с подбора на подходящите кандидати, с подизпълнителите, с обосновките, отчисленията, комисионите, с последващия каонтрол и всички други уйдурми – и пак в името на Човека (за името му пак няма защо да питате).
ЗНАЯ как се управлява администрация в посоката „напред и нагоре”. Я вижте как добре се развива морската ни администрация например, националният ни флаг е пред изчезване, обаче тя го администрира с прираст и в ексик – ето това може да стане повсеместно, мене питайте как!
ЗНАЯ как в подходящия момент и на необходимото място да се изкарат подходящото число протестиращи (искащи, подкрепящи, манифестиращи, настояващи, възхваляващи, обвиняващи – според ситуацията и според това кой плаща).
Най-после ЗНАЯ как се правят Избори, ама не как да е, а с правилния изборен резултат. ЗНАЯ на кого да кажа, къде да натисна, кому да дам, от кого да си поискам, къде да мачкам, как да погаля, кого да нахраня, на кого да подлея вода, къде да ги натикам в кучи задник, и най-сетне – кой да носи чувалите с бюлетините, кой да ги брои и какво да напише в изборния  протокол. Колко партии искате да влязат в бъдещата народна говорилня, пет ли? Имате ги пет, може и три, и седем може. Толкова ли да струва един цигане-глас, или много ви се вижда? Вие само кажете и така ще ги наритам(е), че и пет лева ще им се струват много. Или обратното, според зависи.
А най-вече ЗНАЯ, че на всичко това му викаме Демокрация, да не речеш, а събитията на улицата все повече доказват, че Съединението прави цирка още по-голям.

P.S.
На Нобеловия лауреат Солженицин задали въпрос, защо се е посветил на фундаменталното си произведение „Алое колесо”, черпещо сюжети от периода на Първата световна война и той отвърнал, че се стремял да си изясни как така неговата велика страна Русия е попаднала в ръцете на бандити. Американската публика (защото това станало пред тази публика) доволно потривала ръце. Той обаче продължил – и във вашата страна е същото, и тя се управлява от бандити!
Публиката тихомълком започнала „да излазя”, защото „тук се говори лошо за Негово Величество Султана...”
Янчо БАКАЛОВ
Кандидатът за служебен премиер Янчо Бакалов на трибуната.
Ангела Меркел виждаше в лицето на Янчо Бакалов един добър служебет премиер. Шарж: Туко Рамирез Ел Команданте
Владимир Путин погледна съвсем сериозна на кандидатурата на Янчо Бакалов. Шарж: Туко Рамирез Ел Команданте