НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ОТЛИЧНО ПОСТИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ
ВЕТРОХОДЕЦ ДИМИТЪР ВАНГЕЛОВ В ГЪРЦИЯ

Голям успех постигна представителят на „Несебър Яхт Клуб“ Димитър  Вангелов на провелата се в Гърция традиционна регата „Athens Eurolymp Week 2013“. След отлично представяне във всички гонки и медал рейса Вангелов завоюва второто място при мъжете и първото място при младежите!
„Това е отлично начало на сезона за българското ветроходство, ние  очакваме от младата ни надежда Вангелов в олимпийския клас „Фин” още  по-големи успехи, а защо не и европейска титла (Д. Вангелов е вицеевропейски шампион за младежи през 2012 г.) – коментира новият президент на Българската федерация по ветроходство Валентин Николов. Бургазлията В. Николов е дългогодишен състезател и съдия по ветроходство и пое поста от Чавдар Александров, който остава във  федерацията като почетен президент.
Николов смята, че най-тежките проблеми са свързани с финансирането на  федерацията и основен
Димитър Вангелов веднага след получаването на престижното отличие в „Athens Eurolymp Week 2013“.
приоритет пред новия Управителен съвет, ще бъде  намирането на генерален спонсор. Българското ветроходство е с реални  шансове да завоюва няколко олимпийски квоти за Рио 2016, но това е  свързано пряко с връщането на националните ветроходни бази под  управлението на  федерацията. Въпрос, който новият президент смята да  постави пред Министерството на спорта и държавните институции.
Николов  допълни, че България и БФВ ще продължат да бъдат домакини  на големи международни прояви, като първата от тях е Световната купа в клас „Лазер”, която ще се проведе в гр. Бургас в началото на октомври тази година.

Тази информация получихме със съдействието на Любена Начева - новият изпълнителен директор на Българската федерация по ветроходство. „Морски вестник” пожелава на нея, както и на всички наши ветроходци, успех в предстоящите международни прояви.