НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ВОЕННОМОРСКИЯТ МУЗЕЙ ПОЛУЧИ НАГРАДАТА
„ВРЕМЕ: ВАРНА 2012”

Годишна награда „Време: Варна 2012” спечели събитие, организирано от Военноморския музей във Варна. На специална церемония, чийто домакин бе Икономическият университет, бяха определени 16-те най-значими събития за 2012 г. Техните създатели, сред които е и Военноморският музей, получиха Годишната награда „Време”.
Събитието, което успя да привлече вниманието на обществеността, бе отбелязването на 100-годишнината от успешната атака на торпедоносеца „Дръзки” срещу турския крайцер „Хамидие”.
Военноморският музей бе номиниран в категорията „Традиции и празници” заедно с Музея на Възраждането. Пред експертно жури, директорът на музея – д-р Мариана Кръстева, успя достойно да представи и защити номинацията, и след тайно гласуване, Военноморският музей зае челно място в категорията и се включи в борбата за събитие на годината в града ни.
Това е първата награда, която музеят печели в историята на инициативата „Време: Варна”, който се провежда вече седем години подред.
„Събитие на годината, Варна, 2012 г.” спечели корабният механик Петър Петров, който помогна за спасяването на близо 500 души от потъващия лайнер „Коста Конкордия”, край бреговете на Италия.

Съвместна публикация на morskivestnik.com и на morskimusey-bg.com