НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ПРОЛЕТТА ПУКНА: ВРЕМЕ Е ЗА ФИНАЛНИТЕ
РЕМОНТИ НА МАЛКИТЕ ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ!

В интерес на истината, трябва да напомним, че предвидливите корабособственици започват ремонтите на малките плавателни съдове още през есента. Не толкова защото ремонтите трябва да продължат толкова дълго, колкото от съображения за опазването на плавателните съдове от тежките зимни условия на неласкавото Черно море. А може би и от чисто финансови съображения, кой знае!
Важното е, че след като пролетта е дошла, времето до началото на лятото лети много бързо и свършва така, както свършват и броените пари. А лятото е сезонът на действие на малките частни корабчета, лятото е и сезонът, през който и български, и чуждестранни туристи си общуват с морето, любуват му се и се заричат да дойдат тук пак. Сезон година храни! Снимки МОРСКИ ВЕСТНИК
Едно от „най-населените” места за подготовката на малките плавателни съдове за лятото е територията на Варненската корабостроителница, граничеща с Пристанище Варна-изток. Между двете корабчета за туристически развлечения и рибарската така са се разположили още пет по-малки яхти и лодки!
Пространството около Морска гара Варна също се използва най-пълноценно за подготовката на малките плавателни съдове в навечерието на туристическото лято.
Това грозно патенце сигурно скоро ще се превърне в красив лебед.
И малките военни плавателни съдове през пролетта се подготвят за нови плавания.
Дано пролетта скоро пукне и за самотния „Газтрейдър 1”, завързан пред някогашния слип на Варненската корабостроителница.