НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 НАУЧНОПРАКТИЧЕСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ВЪВ ВВМУ „Н. Й.
ВАПЦАРОВ” ПРОДЪЛЖАВА И ДНЕС

В зала „Вапцаров” на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” – Варна вчера бе официално открита научнопрактическа конференция с международно участие, организирана от академичния съвет на Морското училище със съдействието на Териториалната организация на НТС и Съюза на учените – Варна.
Приветствие към участниците отправи капитан І ранг доц. д-р Калин Калинов, зам.-началник на Морското училище по учебната и научната част, който пожела на студентите и курсантите успешна, ползотворна и убедителна работа по време на научните сесии в рамките на програмата. Гост на откриването бе и вицеадмирал от резерва Пламен Манушев – заместник-областен управител на Варна. Той също отправи поздравителни думи към присъстващите в залата гости и участници в международното събитие. Пожела на всички млади хора активна работа в учението и в професията, успехи при участията в такива интересни събития, които по негово време не са провеждани. Навлизайте в науката като професия, защитавайте родината, изявявайте своите качества във флота и армията, каза още вицеадмирал Манушев.
150 курсанти и студенти заявиха участие в научнопрактическата конференция във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”. В зала „Вапцаров” имаше представители от Икономическия университет - Варна, от УНСС - София, курсисти от Военна академия „Г. С. Раковски”, курсанти от Националния военен университет „Васил Левски” – Велико Търново, Академията на вътрешните работи - София, Шуменския университет, Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Техническия университет – Варна, Медицинския университет - Варна, както и чуждестранните участници от военноморски академии в Румъния, Полша и Украйна.
Конференцията ще се провежда в следните научни направления: военни науки и национална сигурност, корабоводене, електроника, компютърни системи, обществени науки, механика, електротехника и автоматика, технология на машиностроенето и кораборемонта.
Сесиите се водят на секции с определени от академичното ръководство на Морското училище ръководители – доценти и изявени научни специалисти в съответните направления. Проявата с международно участие продължава и днес.
Светла ТУХЧИЕВА
Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК
Капитан І ранг доц. д-р Калин Калинов - зам.-началник на Морското училище по учебната и научната част, пожела на студентите и курсантите успешна, ползотворна и убедителна работа по време на научните сесии.