НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 МОРСКИЯТ КЛУБ „ПРИЯТЕЛИ НА МОРЕТО ” ОРГАНИЗИРА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПОДВОДЕН СПОРТ
Като част от проект „ДЕТСКО МОРСКО УЧИЛИЩЕ“, на 28 април 2013 г., Морският клуб „Приятели на морето” – Варна, организира състезание по подводен спорт в басейн „Приморски”. Участваха 30 деца, които вече трета година са включени в дейностите по проекта. Момчетата и момичетата се състезаваха в две дисциплини – 25 м. под вода със задържано дишане и 50 м. комплексна водолазна дисциплина.
От момичетата на първо място се класира Мая Константинова, а от момчетата - Кристиан Станев.
В рамките на проекта 40 варненски деца и младежи, включително и такива в риск, преминават през обучения по морски спортове – обща морска подготовка; обучение по плуване и гмуркане; обучения по ветроходство и уинд сърф; начално водолазно обучение.
Дейностите, заложени в проекта, са иновативна възможност за социална интеграция на непълнолетни с противообществени прояви и деца в неравностойно социално положение, чрез атрактивни занимания по морски спортове.
Проектът  се реализира по програма за  развитие на деца и младежи „Дъга” на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, финансово подкрепена от Фондация „Оук”, Швейцария и Фондация „Велукс”, Дания. Ръководител на проекта е Дарина Иванова.
Снимките са осигурени от Морския клуб
„ПРИЯТЕЛИ НА МОРЕТО” – Варна
Борбата е за всеки сантиметър!
Концентрация пред поредния старт.
Комплексната водолазна дисциплина изисква и комплекс от умения и качества под водата.
Под водата водолазът може да срещне всякакви препятствия.