НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 БЪЛГАРСКАТА СУПЕР-ЯХТА „PRE-ELECTION PROMISES”
(Предизборни обещания) в Австралия!
Помни, моето момче, че само тези пари са истински твои,  които вече си похарчил!

Един умен човек сподели с мен тази жестока истина преди много години и оттогава се придържам стриктно към нея. И други неща ми каза старият човек в тази връзка, но те не са много за пред хора ...
И колкото и да се мъчех през изминалото време да опровергая тази гениална мисъл, все на камък удрях. Какво ли не правих, какво ли не опитах? То не бяха концесии за въглища и електроенергия, за плажове и какво ли не още, спестявания в чужбина, то не бяха имоти по разните му там ривиери, острови и атоли – кел файда.
Направих, каквото можах, но „знаещите” около мене не направиха нищо повече! И нито радост от натрупаното ме обземаше, нито благодарност от приближените и още по-близките получавах. Нищо!
Само завист, съскане от злоба и броене на дните, докато хвърля топа, та да се юрнат като лешояди, некадърниците му с некадърници, върху изграденото от мене с труд и постоянство. Е, и малко далаверки, разбира се, но то пък кой ли е забогатял с честен труд? С лопата и кирка в ръце можеш само дискова херния да си докараш, но никога няма да се возиш на „Майбах”.
Та, реших аз в крайна сметка - и за огромно разочарование на лешоядите! - да си купя една голяма яхта и да се свърши цялата работа. Ама яхта много голяма и при това ветроходна, а не като тези три и четири палубни моторни бандури, дето си ги поръчват най-богатите, че да могат да повръщат от по-високо. …

Пълният текст можете да прочетете в авторската рубрика „На остър бейдевинд с Жоро Никлев”