НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 КНИГИТЕ НА КАПИТАН І РАНГ ЧОНИ ЧОНЕВ - ВЪВ
ВАРНЕНСКАТА МОРСКА ГИМНАЗИЯ

На 10 април директорът на Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец” инж. Пепа Василева посрещна Дона Чонова – съпруга на военния журналист и публицист, поет и писател – маринист, капитан І ранг Чони Чонев, отишъл си от нашия свят на 20 декември 2011 година. В срещата участваха помощник-директорът на гимназията по учебната част Диана Михова и преподавателите капитаните І ранг от резерва Иван Ковачев и Бранимир Тодоров, колеги на мариниста. Дона Чонова подари на морското учебно заведение петте тома от поредицата „Корабите” и два поетични сборника на съпруга си, както и собствената си стихосбирка. В библиотеката морският многотомник - „Ерата на платната и греблата”, „Ерата на огнедишащите стоманени колоси”, „Флотът в големите войни на ХХ век”, „Векът на новите технологии” и „Морска България”, ще бъде достъпен за възпитаниците на гимназията. Инж. Василева благодари за жеста на Дона Чонова и й връчи официално свидетелство за дарение. Актът бе повод за разговор за морската литература, за морското образование и за реализацията на младите морски специалисти в сложното съвремие.
Валентин ДИМИТРОВ, сп. „Клуб ОКЕАН”
Снимки на автора
Инж. Василева благодари за жеста на Дона Чонова и й връчи официално свидетелство за дарение.
Директорът на Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец” инж. Пепа Василева прие дарението с благодарност.
Инж. Пепа Василева и помощник-директорът на гимназията по учебната част Диана Михова оцениха по достойнство направеното от Дона Чонова дарение.
Дарителката Дона Чонова и преподавателят във Варненската морска гимназия капитан І ранг от резерва Бранимир Тодоров по време на срещата.