НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 МОРСКИ АКЦЕНТ В ЮБИЛЕЙНАТА ГОДИНА ЗА
СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. КЛИМЕНТ
ОХРИДСКИ”

В края на миналата седмица от Бургас дойде интересна новина след срещата на доц. д-р инж. Севдалина Турманова – заместник-областен управител и чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев - ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.
По време на разговорите вчера стана ясно, че Софийският университет и
Университетът в Хайфа (Израел), един от най-добрите политехнически университети в света, участват в съвместна, първа по рода си Международна магистърска програма по „Морска археология”, която ще се води на английски език и е предназначена за студенти от европейски висши учебни заведения. Устието на река Ропотамо и средиземноморското крайбрежие около Хайфа ще бъдат базите за предстоящото обучение. Ще се търсят лектори – преподаватели, краеведи и специалисти от съответните региони.
Проф. Илчев сподели още един интересен факт, че ръководството на университета е предпочело Винарна „Черноморско злато” – Поморие, за изработка на бутикови вина от региона, които ще се подаряват на чуждестранните гости, поканени на тържествата по повод 125-та годишнина на СУ „Св. Климент Охридски”, която се чества през 2013 г.

Информация и снимка:
ОБЛАСТНА УПРАВА НА БУРГАС

Програма за честванията по повод 125-та годишнина на Софийския университет „Св. Климент Охридски” (в PDF–формат) можете да прочетете в рубриката „Документи” за м. април 2013 г.
Доц. д-р инж. Севдалина Турманова, заместник областен управител прие в кабинета си чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев, ректор на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Гостът бе придружен от д-р Стефан Пейков, президент на Международния търговски и културен център ГЕОПАН.