НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ПРОЛЕТЕН РИБОЛОВ НА ЯЗОВИР „ВЪЧА”
За успешен сладководен риболов трябват само две неща: да отидеш до водоема и да хванеш рибата. Ако можеш, разбира се. В случая с язовир „Въча”, обаче, условията са малко повече.
Първо, трябва да стигнеш до язовира, при условие, че никъде по пътя не се споменава за наличието на подобно място. Минава се през град Кричим, едно много спретнато и пасторално градче, с насядали в кафененцата млади и по-стари хора, които те проследяват с поглед, но не защото много ги интересуваш, а тъй като вече им е омръзнало да гледат все едни и същи лица цял живот.
Щом навлезеш в града, започваш да се въртиш по уличките като побъркан, GPS-сът ти нарежда с отегчен глас да караш „направо и после пак направо”, ама забравя да каже откъде почва това „направо” и къде ще трябва да завиваш, защото връзката е отвратителна. Питам се, защо ли ги плащаме тези пари на тези оператори?
С малко късмет и много усет намираме пътя и навлизаме в родопската прелест. Добре, че д-р К. Христов, с когото сме тръгнали на риболов, е идвал няколко пъти и знае посоката, та излязохме с чест и достойнство от ситуацията. Ами ако си сам и идваш за първи път? …

Пълният текст можете да прочетете в авторската рубрика „На остър бейдевинд с Жоро Никлев”