НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 СТАНОВИЩЕ НА КОНФЕДЕРАТИВНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКАТА ВОЕННОМОРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ
Конфедеративният съвет (КС) на Българската военноморска конфедерация (БВМК) изразява пълна и безрезервна подкрепа на становището на СОР „Атлантик”, от 17 април т.г. (19 април 2013 г. Сдруженията на кадровите военнослужещи нямат право да осъществяват полит. дейност), относно подписаните „споразумения за съвместни дейности и сътрудничество” на три неправителствени организации на кадрови и на запасни военнослужещи с партии, участващи в предизборната надпревара.
Присъединяваме се към позицията на колегите, че подписването на споразумения от ръководствата на НПО в областта на сигурността и отбраната с политически партии представлява нарушение на българското законодателство, на принципите, на които се гради гражданското общество и на техните собствени устави и програми като непартийни организации.
Очевидно ангажирането на НПО от областта на сигурността и
отбраната с такива документи в голяма степен е насочено към преопределяне на вота на техните членове в изборния процес.
Подобни действия уронват престижа на всички военно-патриотични организации (ВПО) в Родината и са повод за изявления, че Българската армия така и не е деполитизирана.
Подобни действия са и повод нашите действащи колеги с пагони и  по-младите ветерани да не желаят да членуват във ВПО.
Призоваваме всички наши колеги – гласувайте по съвест и убеждение, като равноправни граждани на България, но не се поддавайте на провокации от страна на политическите партии!

От КС на БВМК

БЪЛГАРСКА ВОЕННОМОРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ
ул. „Райко Жинзифов” 31, 9000 – Варна, тел. 0899 127 744