НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ПОМОЩ – ГРАБЯТ!
Чухте ли, видяхте ли как цял ден една от най-влиятелните наши телевизии тиражираше предложението на Н-ския провинциален герой, на парламентарните избори да се гласува с боб, уж по почина на дедите. Дедите са си деди, ама нали първо „Морски вестник” лансира идеята, при това развита къде по-така! (вж 30 юли 2011 г. Парламентарно - икономично). Накратко, вместо да печатаме бюлетини, да тъкмим урни и прочия - за мажоритарно избран ще се счита този кандидат-депутат, който надлежно е изпратил най-много български боб до складовата база на държавния резерв, считано до еди кога си.
Бобът трябва да е от последната реколта и събран в България, никакви китайски боклуци. Защото я се опитайте да намерите да закупите два тона боб, не в Шанхай, а по Каварненско, или в района на Видин, или в Горнооряховско. Може и да успеете, ако сте умни,
образовани, честни, патриоти, безкористни, работоспособни, енергични, благонадеждни, авторитетни, и пак не е сигурно. А като се юрнат емисарите на онези ми ти кандидати на безбройните партийки из страната да търсят боб - какво стопанско оживление ще настане, как ще се събуди онова ми ти българско село, какви реки от бобена яхния ще потекат във всички посоки, какви предизборни дегустации ще паднат, какви забравени бабини рецепти ще се възродят!
Ето това пише в нашия вестник още през 2011-та, кажете не е ли пладнешки грабеж на интелектуална собственост онова, което от Btv лансираха преди няколко дни като нечия идея?
То и други работи е пишело в броевето на нашия вестник. В материала 29 юли 2011 г. Рационализация е даден примерен разпорядък на деня на бившето правителство: „Събере ги сутрин бате Боко, каже им какво е намислил и те (министрите - бел. авт.) отиват да си скубят косите. Надвечер ги събере пак - каже им, че вече мисли друго и сядат да слушат специални разузнавателни средства, и да се кикотят”. Я вижте пак датата, не са ли минали оттогава таман две години? И защо ни трябваха опозиции, доносници, анонимки, прокурори и всякакви други инсинуации и аксерелации - не можеше ли който трябва, да чете редовно „Морски вестник”, и да се самосезира? Дето се вика, прост народ - слаба държава!
Навремето владиката Авксентий Велешки, намирайки се в агарянско заточение, написал на дядо Иларион Макариополски, че се дочува падишахът да ги е опростил, ама дорде не го види написано в „Лебеда” (в. „Дунавски лебед”, издаван в Белград от Г. С. Раковски - бел. Я. Б.), няма да го повярва. Не е ли станало време да се научат и хората по нашенско, че едно нещо ако се е дотъркаляло до нашата улица, сигурно преди това „Морски вестник” го е предвидил! При това онова, Белградското ираде, е било само Дунавско, а нашият вестник си е дибидюс Морски!
Писа Ръка МАРИНОВА