НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 НА 10 СЕПТЕМВРИ „РОЯЛ ХЕЛЕНА” ЩЕ ОТПЛАВА
КЪМ СРЕДИЗЕМНО МОРЕ

Учебният ветроход ще представя България Средиземноморската регата за ветроходни кораби 2013 (Lycamobil Mediterranean Tall Ship Regatta 2013)

Изпълнителният директор на Topsail Ltd Пламен Свещаров сподели с нас радостната новина, че българският трибагреник ще се развее на най-голямото състезание за ветроходни кораби тази година. Ветроходният кораб „Роял Хелена” ще е единственият ветроходен кораб от българска страна, който ще участва в Средиземноморската регата за ветроходни кораби 2013 (Lycamobil Mediterranean Tall Ship Regatta 2013). Тя ще се състои от 21.09.2013 до 07.10.2013 г. Ветроходите ще посетят три различни пристанища – Барселона (Испания), Тулон (Франция) и Ла Специя (Италия).
За участие са регистрирани над 40 кораба от цял свят. „Роял Хелена” ще се съревновава в клас А (най-големите ветроходни кораби) където ще мери сили с общо 12 конкурента. Очакваният брой гости на състезанието в трите пристанища надвишава 2 милиона души, като във всяко пристанище има богата съпътстваща програма.
Учебният ветроходен кораб „Роял Хелена” ще отплава за Барселона на 10.09.2013 г. в 13.00 часа от Морска Гара Варна със стажанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и пътници на борда. Записванията за участие продължават. За въпроси и уточнения: +359889508800 – Пламен Свещаров, изпълнителен директор на Topsail Ltd.

Снимките са от посочения по-долу сайт на „Роял Хелена”.

Сайт на състезанието:
https://www.sailtraininginternational.org/
Сайт със снимки на „Роял Хелена”:
https://picasaweb.google.com/