НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ГАЛЕРИЯ „АРТ МАРКОНИ“ ПРЕДСТАВЯ
„ОСТРОВЪТ“

Премиера на първата книга на Андрей Едрев - от 19.30 ч.  - 27  септември  2013 г.

„Когато Андрей Eдрев отива за първи път в Бали, го прави като всички останали бели туристи - от любопитство. Когато отива за втори път в Бали, го прави, за да ... си намери нова държава.
На пръв поглед е трудно да разбереш такъв човек - по всеобщите разбирания тук, в България, има всичко, което да гали егото му - той е най-запомнящият се участник в риалити проекта „Островът на изкушението” по телевизията бунтар, попадащ често на страниците на медиите, синеок бургаски плейбой, магнетично привличащ женската крайбрежна палитра, безобразно откровен мъж, щедро бранещ чаровния си диалект, общински съветник с алтруистични бургаски идеи ... Но, както винаги, под повърхността реалността е малко по-различна - животът на Андрей наподобява живота в прекрасния и пълен с изненади Индийски океан, с който той доброволно се слива през последните месеци.
Историята на Андрей Едрев, който реши да заживее в Бали, е дразнеща до завиждане - колко от нас мечтаят, но никога не дръзват да осъществят мечтите си? Колко от нас хабят думи и време, за да впечатлят
приятелите си с екзотични представи за живота?
Колко от нас могат да признаят, че живеят така, както биха искали и както им харесва?
Колко от нас живеят по време на собствения си живот?
Колко от нас всъщност са щастливи?
Е, Андрей е. Той е от хората, които имат лукса и възможността да последват мечтите си и, както той самият обича да казва: „Когато много силно искаш нещо, всички и всичко ти помагат да го постигнеш”. Звучи лесно, нали?
За Андрей е лесно да живееш на самотен остров, където времето е разтегливо като ластик. Лесно е светът ти да се състои от малко пясък, изумрудено море, една лодка и няколко палми. Лесно е да събудиш инстинктите си, запушени от цивилизацията. Лесно е да убиеш риба, с която да се нахраниш. Лесно е да се покатериш на палма, да откъснеш кокосов орех и да утолиш жаждата си. Лесно е да оцелееш само с джапанки, шорти и един истински приятел.
Лесно е да повярваш, че животът е възможен.
Тази книга няма претенцията за художествено произведение. Със сигурност никога няма да има гриф „Роман на годината”, нито ще бъде окичена с хвалебствени цитати от чужди медии. И, слава Богу. Защото това не е романът на годината. И не иска да бъде.
Това е повече от всичко друго - това е необикновената история на един необикновен човек.“
Адриана КОЛЕВА