НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 С БезКП НАПРЕД!
В навечерието на Новата година задействах екстремно холограмния петстепенен циклотоничен предсказател от серията Bottom-Бакалов-Путин (вж „Морски вестник”, 6 юли 2013 г., Ашколсун!) и видях: разгеле, задава се нова Партия! Стана ми едно драго, защото да не би новата година да се отличава с нещо от старата, обаче отнюд – и тя ще бъде посветена главно на партийно строителство. Абревиатурата на партийката е БезКП, а разгърнатото наименование гласи „Без „К” в Партията”! Демек, всичко, което започва с „К”, ще е аут от новото революционно формирование. Като например: клакьори, комуняги, копелдаци, калтаци (стари и нови), келепирджии, кретеноиди всякакви, курвички (мъжки и женски), кантартопузлии, комисионери, крадлоимащи, кьопеци, контри (млади и дърти), котсузлии, караполитици, културтрегери, космополюти, капитал-лицемери, кредитни милионери и прочия, и прочия.
Партийката няма как да бъде регистрирана като сдружение с идеална цел, защото не е. Нейната генерална линия е обсебване на цялата власт и нищо друго. Оперативната й цел е промяна в Конституцията, с нов член „Първи” за ръководната роля на БезКП: „Цялата власт произтича от народа, но се сбира и оползотворява чрез ръцете на Партията”. Стратегическият идеал е „Все по-пълно задоволяване на все по-нарастващите потребности на партийните членове, от нине и пристно”.
Надпартиен норматив за пиене по Нова Година. Шарж на Туко Рамирез Ел Команданте
Според прогнозите на предсказателя в нейните редици ще се влеят пак от същите „хулигани и глигани” и „шопи със сопи”, за които някога беше писал поетът. Точно тези сопи ще бъдат и главната движеща сила на прогреса. Няма де мине много време и БезКП ще наброява хиляди,  маса, ранобудни и не чак толкова. Така стратегическият замисъл ще се материализира в лицето на народа, въоръжен и вдъхновен за нова слава по пътя на... (това още не съм го измислил).
Прочее, весели новогодишни празници, иде, иде светлото Минало! (Пардон, исках да кажа Бъдеще).

P.S.
Така наречените „реформатори” също ще могат да се влеят в новите партийни редици, стига да не са копелдаци, калтаци (стари и нови), келепирджии, кретеноиди, курвички (мъжки и женски), кантартопузлии, комисионери, контри (млади и дърти), караполитици, космополюти, капитал-лицемери и прочия - другото си го знаем. А за да не стават грешки, в партийните документи морското звание „капитан” ще се изписва само на латиница, „captain”, комодорите обаче да имат да вземат! И дядо Коледа да ме прощава, но или трябва пак да стане Дядо Мраз, или да се върне към автентичното Сент Никлъс.

Писа Ръка МАРИНОВА