НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ВЪВ ВОЕННОМОРСКА БАЗА - ВМС СЕ ПРОВЕДЕ
ГОДИШЕН АНАЛИЗ ЗА 2013 Г.

На 8 януари 2014 г. във Военноморска база - ВМС, в присъствието на командирите на подчинените формирования, се проведе годишен анализ на бойната подготовка и дисциплината за учебната 2013 година.
Изводите от дейността на военноморската база, са че подчинените военни формирования изпълниха всички поставени задачи. Повишиха се знанията и уменията на основния команден състав по познаване и прилагане на основните нормативни и стандартизационните документи. Това допълнително допринесе за успешното планиране и провеждане на тактическото учение на базата и двете компютърно-подпомагани командно-щабни учения - на противоминна тактическа група и тактическа група патрулни кораби.
Силите от състава на Военноморска база - ВМС взеха участие в  Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2013” и командно-щабно учение „Морски щит 2013”.
Военноморска база даде своя принос в мисия на Българската армия Подкрепа на международния мир и сигурност с успешното участие на фрегата „Дръзки” в операцията на НАТО в Средиземно море „ACTIVE ENDEAVOUR” като част от състава на постоянната военнорска група  на НАТО в Средиземно море. Корвета „Решителни” и базов миночистач „Прибой” участваха в двете активации на оперативната група за военноморско сътрудничество в Черно море „BLACKSEAFOR”, която е  международна инициатива на страните от Черноморския регион.
В изпълнение на мисия Принос към националната сигурност в мирно време групите за разузнаване и обезвреждане на боеприпаси на военноморската база, обезвредиха десетки намерени морски и артилерийски невзривени и опасни боеприпаси.
След анализа, командирът на Военноморска база - ВМС, комодор Митко Петев запозна журналистите от град Бургас с резултатите от изпълнените задачи през 2013 година и предстоящите мероприятия за 2014 година, съобщиха от Връзки с обществеността на ВМС.
Снимки: www.navy.mod.bg
Момент от срещата на комодор Петев с журналистите от град Бургас.

Момент от анализа, направен от командира на Военноморска база - ВМС комодор Митко Петев.
След анализа участниците се снимаха за спомен.