НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 БВМК СЪГЛАСУВА ПЛАНА ЗА РАБОТАТА СИ ПРЕЗ
2014 Г. С РЪКОВОДСТВОТО НА ВМС

10 януари 2014 г., членовете на Конфедеративния съвет (КС) на Българската военноморска конфедерация (БВМК) се срещнаха с командира на Военноморските сили на Република България контраадмирал Румен Николов.
Членовете на КС на БВМК запознаха контраадмирал Николов с годишния план на БВМК. Основното събитие в него за 2014 г. е домакинството на нашата конфедерация за организирането и провеждането на младежкия морски лагер на Международната морска конфедерация. Както е известно, нашите флотски ветерани членуват в тази авторитетна организация от м. ноември 2013 г. Освен това, ще бъдат отбелязани и две флотски годишнини: 105-ата годишнина от рождението на капитан І ранг Христо Кукенски – пръв командир на българския ескадрен миноносец „Железняков“, изтъкнат преподавател и моряк, и 100-годишнината от рождението на един от командващите на флота на България – адмирал Бранимир Орманов.
Предмет на обсъждане бяха организацията и подготовката на мероприятията от годишния план, както и съгласуването им с Министерството на отбраната и други ведомства.
Конфедеративният съвет на БВМК получи уверението на Командването на ВМС за подкрепа в осигуряването и провеждането на планираните мероприятия, в името на постигане на съвместните ни цели за 2014 г.
От КС на БВМК
Момент от срещата в Адмиралтейството.