НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 НАРОДЪТ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ СВОИТЕ ГЕРОИ
Обичаме Ви целокупно, господин Президент! Като шопето пиперките, защото Вие по определение сте нашата надежда, светлината в края на тунела, нищо че е дълъг - предълъг. И аз милея за Вашето добруване, да знаете! Колко пъти съм се обръщал към светлата Ви Особа, къде с молби, къде с предложения и на кандърма съм я обръщал, ама не щете да ме чуете. И Вашата не е лесна, другите Ви колеги си имат поне Първа дама, а Вие само с вицето си се сношавате, и толкоз.
Сигурно не Ви е до мен, като не искате да ме забележите как се самопредлагам, за служебен премиер, за програмен, за кмет, за цар - каква да е държавна тегоба. И екшън планове съм Ви пращал, и прогнози - отнюд! Седнали сте да агитирате народа да гласува на евроизборите, това пък за какво Ви беше? Не можахте ли да отворите
21 май 2014 г. Подсказка за младия избирател и да прочетете: „... Гласувайте, че може да е за последно! Като вземат да се събират в новия хамам и като видим, че най-много депутати има мистър Найджъл Фарадж, дето викаше на европрезидента „мокър парцал”, и ще я втасаме. А в неделя като се съберат пред урните половината пенсионери, една трета от електората на бат Сали и Местан-аркадашите, едно 35 % избирателна активност не ни мърда, ха на бас!”
Това аз съм го писал бе, президентоглу, още когато никоя, ама никоя фарфаронска агенция не искаше да се ангажира с прогноза. И преди съм ти отварял очите, ама нали все много знаеш, тръгвал си да ходиш до Австрия за инструкции. То инструкторите сме тука, сертифицирани, лицензирани, не като някои софийски каки, дето точно в деня на изборите тръгнали да ни говорят, че са европейци и  „русофили, но путинофоби”. Я ми кажи, ако всички станем „путинофоби”, как ще я преодолеем тази демографска катастрофа, с надувни каки ли?
Писна ни, много ни писна от вас, да знаеш! Събирайте си ума, ей, и бат Бойко да си го събира колкото има, защото след една победа един античен цар бил казал: „Още една такава и ще сме готови окончателно”. Този народ заслужава да знае героите си и да ги покани на онзи exit pool, през който цялата въшлива политическа класа ще си омете крушите към европейските паркинги, където толкова много ви харесваше да се въргаляте. Първата крачка е направена, съотношението от снощи е 35/65. Ще има и още.

Писа Ръка МАРИНОВА,
някъде в Европа
Кой как крачи по най-краткия път към Европа?
Следизборният коментар на Туко Рамирез Ел Команданте.