НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 10 ГОДИНИ СПАСИТЕЛЕН КОРАБ „ПРОТЕО” В СТРОЯ
НА ВМС
На 31 май 2014 г. в Пункт за базиране Варна бе чествана 10-та годишнина от вдигането на военноморския флаг на Република България на спасителен кораб „Протео”. 
На тържеството присъстваха началникът на Щаба на ВМС капитан I ранг  Коста Андреев, комодор Кирил Михайлов - ръководител на приемането и прехода на кораба от Италия до България, капитан I ранг Камен Кукуров – командир на Пункт за базиране Варна, кръстницата на кораба г-жа Галина Колева, ветерани и членове на семействата на екипажа.
В приветствието си командирът на дивизиона капитан I ранг Георги Георгиев изтъкна значението на положения труд от екипажа, проявените от офицерите, старшините и матросите воля и стремеж за по-бързото и качествено овладяване на спасителната техника и им пожела да продължават да бъдат все така сплотени и единни.
Командирът на кораба капитан III ранг Николай Данаилов изказа благодарност на всички за усилията, за инициативността и показаните умения в процеса на изучаване, усвояване и обслужване на сложния спасителен комплекс. На отличилите се членове на екипажа бяха връчени грамоти и юбилейни значки, съобщиха от „Връзки с обществеността на ВМС”.
Снимки: Гинчо ГИНЧЕВ

Още по темата в „Морски вестник”:
4 януари 2014 г. Как преди 10 години получихме кораба „Протео” от ВМС на Италия (1)
5 януари 2014 г. Как преди 10 години получихме кораба „Протео” от ВМС на Италия (2)
5 януари 2014 г. Чия е идеята да получим италианския спасителен кораб „Протео”?
6 януари 2014 г. Как преди 10 години получихме кораба „Протео” от ВМС на Италия (3)
10-та годишнина „Протео” посрещна с нов кърмови флаг и с нов надпис на кърмата.
Участниците в тържеството се снимаха за спомен.
Момент от тържеството.
Началникът на Щаба на ВМС капитан I ранг  Коста Андреев – бивш командир на дивизиона в чийто състав е „Протео”, първи получи юбилейната значка.
Комодор Кирил Михайлов - ръководител на приемането и прехода на кораба от Италия до България, също получи юбилейната значка.
Кръстницата Галина Колева поздрави екипажа и му пожела щастливо плаване през следващите години на служба на „Протео” в състава на българските ВМС.