НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА ПАРАДА НА ВЕТРИЛАТА. ГЛЕДНАТА ТОЧКА НА ЛЮБОМИР ЛАЛЕВ
Парадът на ветрилата, с който приключи SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014 във Варна, е безспорно най-интересното за фотографите събитие в морската ни столица от 2010 г. насам. Затова ще ви представим гледните точки на различни читатели, приятели и автори на „Морски вестник” за това шоу, което отново направи мнозина съпричастни към морската идея. И дано (отново) това да не е само за кратко време!
Фоторепортаж на Любомир ЛАЛЕВ
Място около входния фар „Св. Николай” вече няма. Този, който иска да снима преминаващите ветроходи, трябва да си намери удобна позиция върху неудобните за тази цел тетраподи...
Тези, които са закъснели, ще трябва да заемат място върху камъните в територията, където започват вълнолома и Южния плаж.
Времето на 3 май 2014 г. е лошо, но плажът на Варна е пълен с добре облечени хора. Причината е ясна!
Малтийският Running on waves („Бягаща по вълните”) вече е успял да вдигне три коси ветрила, и трите с рекламно съдържание.
В далечината се вижда, че на „Калиакра” вече са успели да вдигнат всички коси ветрила. Браво на екипажа на капитан Делян Радев!
На украинската яхта „Тамара” не бързат да вдигнат ветрила. А уж единствената цел на екипажа бе участието в Парада на ветрилата!
„Закачката” на руската яхта „Акела” с турската „Бодрум” започна още с излизането на фарватера пред входния фар „Св. Николай”...
След малко и на испанския ветроход „Атила” ще успеят да вдигнат всички ветрила.
На руския ветроход „Надежда” не бързат с вдигането на ветрилата. Има време до старта! ...
На румънския ветроход „Адорнате” действат чевръсто. И привличат вниманието на фотографите!
На румънския ветроход „Адорнате” действат чевръсто. И привличат вниманието на фотографите!
На българския ветроход „Роял Хелена” се справят много добре с вдигането на косите ветрила. Капитан Христан Христов е подготвил екипажа си както трябва.
Вниманието на фотографите към руския ветроход „Мир” започва още с излизането му от Пристанище Варна-изток.