НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ОЩЕ СНИМКИ НА МОТОРЕН КОРАБ „ШИПКА”
(IMO: 7729722)
В началото на м. април т. г. представихме на читателите на „Морски вестник” снимки по повод задаващата се 35-та годишнина от приемането на моторния кораб „Шипка” (IMO: 7729722) в състава на Параходство „Български морски флот”: 1 април 2014 г. Снимки от приемането на кораба „Шипка” в състава на Параходство БМФ. По този повод нашият читател, автор и приятел инж. Стефан Димитров ни предостави за публикуване две свои снимки, направени през 2007 г. на борда на този кораб.
Снимките са свързани с инсталацията на  SVDR („черна кутия”). Обградена с палетите на летния мостик, се вижда оранжевата капсула (където се съхранява информацията от последните 12 часа) на SVDR. Вижда се и антената на станцията „Инмарсат”. А вътре, на мостика, е показан момент от инсталацията на електронния блок на SVDR. Инсталация, която през 2007 г. е направена от  инж. Стефан Димитров, инж. Валери Трифонов и Данаил Динков.
Междувременно с колегите от Държавен архив - Варна, издирихме хубава цветна снимка на моторния кораб „Шипка”, служил три десетилетия под български флаг.
МОРСКИ ВЕСТНИК
Моторният кораб „Шипка” (IMO: 7729722) в открито море. Снимката е от фонд 75 на Държавен архив - Варна.
Обградена с палетите на летния мостик, се вижда оранжевата капсула (където се съхранява информацията от последните 12 часа) на SVDR. Снимката е от личния архив на инж. Стефан Димитров.
Момент от инсталацията на електронния блок на SVDR на мостика на „Шипка”, октомври 2007 г. Снимката е от личния архив на инж. Стефан Димитров.