НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 СТАРТИРА ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА „МОРСКА АКАДЕМИЯ ЗА
ЖУРНАЛИСТИ”

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов лично ще запознае представителите на медиите с проекта за интермодален терминал във Варна

Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” съвместно с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията организира специализирано практическо обучение за представители на средствата за масова информация. Програмата на обучението включва запознаване с пристанищата за обществен транспорт с национално значение в региона на Варна, с различнинте
форми на управление на пристанищните терминали, изискванията за сигурност и безопасност в пристанищните райони, функциите и  дейността на ДППИ - клон - териториално поделение „Пристанище Варна”.
Пред участващите журналисти ще бъдат демонстрирани възможностите на специализираните тренажори и симулатори за подготовка на кадри за водния транспорт и военния флот.
Повече от 50 представители на 20 водещи български медии ще вземат участие в проявите от тазгодишната програма на „Морската академия за журналисти”. На 17 май министър Папазов ще връчи сертификати на преминалите първото специализирано обучение за медии.
Предвижда се „Морската академия за журналисти” да се провежда ежегодно, домакин на следващото й издание ще бъде териториално поделение на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” - Русе.

Отдел „Връзки с обществеността и протокол”
ДП „Пристанищна инфраструктура”