НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ПОДСКАЗКА ЗА МЛАДИЯ ИЗБИРАТЕЛ
Ако сте млади и хубави, енергични и креативни (това пък какво беше), и ако вече имате право на глас - гласувайте непременно! Изборите за европарламента са чудесен повод да упражните правото си, тоест, да се поупражнявате в едно свещенодействие, което има за цел да изпрати за няколко години неколцина наши сънародници в Брюксел или в Люксембург, или пък в Страсбург. Не е ясно точно къде ги пращаме, но май и на трите места, защото те като поработят на едното, грабват си куфарите и се местят. Това е за да надвиват рутината, да не им се съсирва кръвта в тазовите части и да си проветряват мозъците.
Като идат на новото място и се захващат за работа, няма майтап. И току я свършат някоя. Само не питайте каква, защото може да се сконфузят. Или както беше казал Йордан  Радичков - това германецът е бамбашка работа. Да те види че мааш с лопатата коня, за да изкара баира - убива те! Коня обаче отнюд, нито кравите, кокошките или щастливите свине. Хората - може. В Либия например, или в Украйна, или другаде, за където се сетите.
Обаче унгарецът Орбан им тегли една майна, ама да видим докога. Ще му намерим цаката и на него, то се знае. Иначе евроскептиците стават все повече, не защото имат по-добри идеи, ами нещо взе да се котира роптаенето срещу големците. То едни големци, обаче като им налеем нова кръв, от нашата, пей сърце. Я вижте само какви кандидати са се наредили, левент до юнака, а и лични невести има. Всичките да ги сочиш с ... (ако имаш де) и да им се радваш. Пълни с идеи, такива едни иновативни, честни, безкористни, жертвогоговни ... И няма един, който да е сменял две-три партии, да е лъгал на поразия я по телевизията, я в парламент или в някое правителство. И пътя му знаят, и мурафетите, и чалъми имат за свят.
Гласувайте, че може да е за последно! Като вземат да се събират в новия хамам и като видим, че най-много депутати има мистър Найджъл Фарадж, дето викаше на европрезидента „мокър парцал”, и ще я втасаме. А в неделя като се съберат пред урните половината пенсионери, една трета от електората на бат Сали и Местан-аркадашите, едно 35 % избирателна активност не ни мърда, ха на бас!
P.S.
Вчера беше Европейският ден на морето и се събрахме тук-там да бистрим морската стратегия. За по-малко от стратегия пръста си не мърдаме, ако да сме от Панчеревското море. А вие си плавайте, плавайте, те изборите не са за вас, за всичко си има хора!

P.P.S.
Васко бе, като гледах ленд-лиза, за цялата война на американците са им се откъснали от сърцето 330 тона спирт. Като го разредят в окопите до 400, станаха към 800 тона. Разлято в „наркомовски” дози - имаме за разпивка 5 млн 300 хил. канчета, а това е пиенето на Работническо-селската за един ден до обяд, да ме прощаваш. Големи циции били това американците!
Писа Ръка МАРИНОВА