НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ОТБЕЛЯЗАХА 137-ТА ГОДИШНИНА ОТ
ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БУРГАС И СОЗОПОЛ

Военнослужещи от гарнизон Бургас участваха вчера, 6 февруари, в тържественото отбелязване на 137-та годишнина от Освобождението на гр. Бургас от турско робство. Честванията, на които присъстваха и представители на местната изпълнителна власт, започнаха с военен ритуал и тържествено вдигане на националното знаме. Строят на представителните блокове на Военноморските сили, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, бе приет от началника на гарнизон Бургас комодор Мален Чубенков - командир на Военноморска база - ВМС. По-късно същия ден с военен ритуал бяха положени венци и цветя на Паметника на руските освободители.
В гр. Созопол военният  ритуал по повод 137 години от Освобождението на града от турско робство се проведе пред паметната плоча на генерал А. М. Лермонтов. Военните моряци отдадоха почести и положиха венци и цветя. Представителният блок на ВМС беше приет от командира на Пункта за базиране Бургас капитан І ранг Дарин Попов, в присъствието на представители на местната власт и гости на града, съобщиха от „Връзки с обществеността” на ВМС.
Снимки: www.navy.mod.bg
Строят на представителните блокове в Бургас бе приет от началника на гарнизона комодор Мален Чубенков - командир на Военноморска база - ВМС.
Момент от церемонията по тържественото вдигане на националното знаме.
В тържеството участваха представители на всички поколения.
Представителният блок на ВМС в Созопол беше приет от командира на Пункта за базиране Бургас капитан І ранг Дарин Попов.
Пред паметната плоча на генерал А. М. Лермонтов бяха поставени венци и отдадени военни почести.
февруари 2015 г.