НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ


:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ЗАПОЧНА ПЛАНИРАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКОТО
УЧЕНИЕ С МЕЖДУНАРОДНО УЧАСТИЕ „БРИЗ 2015”

На 10 и 11 февруари 2015 г. във Военноморския клуб - Варна се проведе началната планираща конференция за националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2015”, което ще се проведе в западната част на Черно море през месец юли 2015 г.
В конференцията участваха офицери от командването на Военноморските сили и Военноморска база - ВМС, представители на Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, Военновъздушните сили, както и от ВМС на САЩ, Гърция, Румъния, Италия, Първата и Втората постоянна група кораби на НАТО, правителствени и неправителствени организации, които ще се включат в учението.
Началникът на Щаба на ВМС капитан І ранг Коста Андреев откри планиращата конференция, на която се дискутираха въпроси от плана за провеждане на предстоящото учение, както и участващите сили и средства от българските и чуждестранните военноморски сили. Отделни работни групи обсъдиха целите, задачите и сценария за учението, включително и отработването на конкретни епизоди по гражданско-военното сътрудничество, съобщиха от „Връзки с обществеността на ВМС”.

Снимки: www.navy.mod.bg
Момент от началната планираща конференция за националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2015”.
Част от българските офицери, участващи в конференцията.
Част от чуждестранните офицери, участващи в конференцията.
февруари 2015 г.