НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ПОДКРЕПА ЗА МОРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ
* Никулденски спортен празник в бургаската морска гимназия
* БМФ Порт Бургас се включва в честването на патронния празник на училището

Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Св. Никола” ще отбележи своя патронен празник с никулденски спортни състезания. Бъдещите капитани ще споделят празненството си с учениците от Професионална гимназия по автотранспорт, които ще гостуват в морското училище на 4 декември т.г., за да премерят сили в различни спортни състезания - волейбол, тенис на маса, дърпане на въже. Поканени да присъстват на събитието са кметът на Бургас Димитър Николов, зам-кметът по Култура и образование Йорданка Ананиева, зам.кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян, представители на РИО на МОН и старши треньорът на школата за подрастващи във волейболния клуб „Нефтохимик 2010” Стойчо Томов.
Никулденският спортен празник в бургаската морска гимназия се организира със съдействието на „БМФ Порт Бургас”. Това е поредната проява на дружеството в осъществяването на трайната му политика за социална отговорност.
Израстването и обучението на бъдещите кадри в морския бизнес е важно за концесионера на пристанищните терминали „Бургас Изток 2” и „Бургас Запад”. „БМФ Порт Бургас” за втори път организира и  спонсорира празник на учениците от бургаската морска гимназия. В началото на лятото  дружеството подари на учениците състезанието „Стани капитан”, в което младите моряци демонстрираха своите умения пред многолюдна публика в Морската градина. През миналата година дружеството бе насочило вниманието си към забавленията на най-малките, специално за които организира образователния празник „Аз обичам морето” и хепънинг за детски мажоретни състави.
Сега „БМФ Порт Бургас” насочва вниманието си към още едно бургаско училище, изграждащо кадри, обвързани с морето - Професионална гимназия по автотранспорт, в която има и специалност „Пристанищна механизация”. 
Два дни преди Никулден, на 4 декември, учениците от двете училища ще се срещнат в приятелски многобой, за да се преборят за купите, медалите и наградите, осигурени от „БМФ Порт Бургас”, а грациозни мажоретки от морската гимназия ще внесат допълнително настроение и изящество.
Спортният празник ще започне в 9:00 ч. на 4 декември във физкултурния салон на ПГМКР „Св. Никола”.

Комуникационна група
Имидж Едвъртайзинг