НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ИЗЛОЖБА И БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ
На 18 декември (петък)  от 11.00 ч. във Военноморския музей (ВММ) във Варна ще бъде открита традиционната изложба „Многото пътеки към морската история 2015“, която представя новите постъпления в музея. Изложбата е жест към дарителите на ВММ, благодарение на които фондът на музея непрекъснато се обогатява.
За първи път ще бъде показано индивидуално спасително оборудване на пилотите от морската вертолетна авиация. Ще бъдат представени и нови модели на моторен речен тласкач, на морските кораби „Варна“ и „София“, както и на военни кораби от втората половина на ХХ в. В изложбата се открояват лични вещи и документи на известни и по-малко популярни български моряци, карти, специални издания и снимки, които разказват за войните от миналия век.

На 18 и 19 декември в музея ще се проведе и благотворителният Коледен базар под наслов „Магията на Коледа“.
За тази благотворителна кампания децата на Варна изработиха коледни картички и празнична новогодишна украса. С нашата съпричастност, чрез избор и покупка на детска творба, в навечерието на новогодишните празници ще помогнем на децата на военнослужещи, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Събраните средства ще бъдат предоставени на Фондация „Деца на Българската армия”.

На 19 декември, събота, експозицията на Военноморския музей ще работи с ВХОД СВОБОДЕН.
Работно време 9.30 - 17.30 ч.

Съвместна публикация на https://morskivestnik.com и на https://morskimusey-bg.com