НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
 ЗА 14-И ПЪТ СПИСАНИЕ „КЛУБ ОКЕАН” ВРЪЧИ
НАГРАДИ НА НАЙ-ДОБРИТЕ ВОЕННИ МОРЯЦИ

На 22 декември 2015 г. в Щаба на Военноморските сили бяха връчени за 14 път традиционните годишни награди на редакцията на списание „Клуб Океан” за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС. След обсъждане на номинациите от комисия на командването на Военноморските сили, носители на престижните награди тази година в различните категории станаха:
Най-добър корабен екипаж за 2015 година - екипажът на фрегатата „Дръзки” във военно формирование 22480 - Бургас.
Офицер на годината - подполковник Спас Спасов, командир на морска вертолетна авиобаза „Чайка”.
Старшина на годината - офицерски кандидат Сотир Иванов командир на хидрографен катер „Капитан І ранг Борис Рогев” във военно формирование 26870 - Варна.
Матрос на годината - старши матрос І клас Валентин Синигеров, старши разузнавач във военно формирование 22580 - Варна.
Цивилен служител на годината - Антония Стефанова, главен юрисконсулт във военно формирование 54950 - Бургас.
Наградите бяха връчени от отговорният редактор на списанието за град Варна капитан І ранг о.з. Валентин Димитров в присъствието на командването на ВМС, военнослужещи, цивилни служители и представители на медиите.

След връчването на годишните награди със заповеди за награждаване от министъра на отбраната и началника на отбраната, бяха наградени:
С награден знак „За участие в мисия” и правоъгълна плочка с надпис „Аталанта 2015” - капитан ІІ ранг Тодор Богданов и капитан ІІІ ранг Ивелин Цочев.
С предметна награда сувенирен нож „Манлихер” на поставка - капитан ІІІ ранг Добрин Василев.
С грамота - капитан ІІІ ранг Георги Георгиев и капитан Стефан Димов.
Със заповед на началника на отбраната бяха назначени на нови длъжности и повишени в звание капитан ІІ ранг Ивелин Цочев и капитан ІІ ранг Росен Николов.

„Връзки с обществеността” на ВМС
Снимки: www.navy.mod.bg
Годишните награди на редакцията на списание „Клуб Океан” за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС, преди да бъдат връчени.
Наградите бяха връчени от отговорния редактор на списанието за град Варна капитан І ранг о.з. Валентин Димитров.
Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев връчи награден знак „За участие в мисия” и правоъгълна плочка с надпис „Аталанта 2015” на капитан ІІ ранг Тодор Богданов.
Контраадмирал Митко Петев се снима за спомен с част от наградените военни моряци.
Наградата на списание „Клуб Океан” за цивилен служител на годината бе връчена на Антония Стефанова, главен юрисконсулт във военно формирование 54950 – Бургас.