НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
Ретро-фоторепортаж:
НА БОРДА И КРАЙ ПЪТНИЧЕСКИЯ КОРАБ „НЕСЕБЪР” ПРЕДИ 50 ГОДИНИ
Преди около три години пак публикувахме материал за „Несебър”, в който поместихме илюстрация, свързана с този кораб преди 50 години: 18 септември 2014 г. Преди половин век пътническият кораб „Несебър” пристига във Варна
Три години след пристигането на лайнера във Варна, той вече е в редовен график за екскурзии до различни пристанища на Средиземно и на Черно море. А новото попълнение в дигиталния архив на „Морски вестник” ще даде представа на нашите читатели за обстановката в и около него след завръщането на кораба от поредното задгранично плаване с екскурзианти.
Капитан на кораба по това време е капитан далечно плаване Васил Вълчев. Сред първите му гости е негов приятел и колега - капитан далечно плаване Димитър Свещаров. Не закъснява и журналистката от вестник „Маяк” Стоянка Савова. Събитието трябва да бъде отразено в седмичния морски вестник! Настроението на всички е изписано по лицата им. Двамата капитани отдавна вече не са сред нас. Нека да ги споменем с добро! И да не забравяме, че имахме пътническо корабоплаване, с което не без основание можехме да се гордеем.
МОРСКИ ВЕСТНИК


Голям багаж е помъкнал този кавалер на две дами, ама нали затова е кавалер!
Капитан далечно плаване Васил Вълчев в апартамента си на борда на пътническия лайнер „Несебър”.
Капитан далечно плаване Димитър Свещаров е сред първите гости на капитана на „Несебър”.
Сами можете да направите разликата в дамското облекло преди половин век и днес.
В разговора се включва и трети усмихнат мъж (в ляво), който все още не сме идентифицирали. Ако някой го познава, нека ни пише!
Журналистката Стоянка Савова (по-късно Стоянка Савова-Хаджииванова) пали цигара преди да започне да задава своите въпроси към капитана на „Несебър”.
Пристигналите екскурзианти се отправят към очакващите ги автобуси.