НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментарДЖЕНДАРМЕРИСТИ
Лошо, брат ми, лошо! Да ме е страх да ти пратя материала да го публикуваш баш на Петльовден, както му прилича. Да ги е страх и канадците да оставят в химна си думичката „синове“! То, ако си помислиш, не са синове баш на Канада, ами на мама и татко, обаче пак лошо.
Наредили са се и у нас едни джендармеристи, активист, милиционер, активист, милиционер - и няма мърдане. Активистите надничат откъм Голямото море, а милиционерите са си от нашите. Ама някой чел ли е пустата ИстаМбулска конвенция, която сега ни пробутват за голямо добрутро?
Били я чели, на български език, ама преводът бил… Аз я потърсих на турски, нали е ИстаМбулска, викам си това е правилният текст. Обаче не я намерих. То и да я бях намерил, кой ще ти публикува лафове като  „гьотферен“ или „гювендия“, с които сигурно е пълна.
Като попрегледах англоезичната редакция и ми светна нещо познато. Сольо, за него се сетих и за публикациите около тази флотска бивша звезда в е-Морски вестник! Нали той беше казал, на излизане от заседание на Партийната комисия, на която го бяха сапунисали, задето е допуснал негов матрос да се въргаля по плажовете с мома-англичанка:
„Може ли такова нещо, бе другари! В България има едно три милиона здрави-прави мъже и от тях се намери един, който да забие к.р в з….ка на империализма. А вие ми разгонихте мамата заради това!!!“
Цялата конвенция е тук, в две изречения са събрани половете, ролите, отношенията между тях - и отношението на тези, на които вече не им става.
Ама той Солю и други неща е казал, на борда на СКР-а, свързани с многообразието на полове в бъдещата Конвенция, и те публикувани във вестника: „И те са п…и, ама са горе!“

ЯНЧО трам тарарам

P.S. Пак Сольо, за битките на джендарния фронт: „Ако има някой за клатене - защо да съм аз?“

P.S. - този път от редакцията:
Цариград. Къща край Босфора. Мустакат турчин пие шербет, намръщен. Идва жена му.
- Какво има?
- Седни - строго казва мъжът. - Имам една лоша и една добра новина. Почвам с лошата. Хасан, нашият син, станал гей.
- Вай Аллах, и кво е туй?
- Гьотверен, ма.
- Вай, вай... А добрата новина? - със свито сърце пита жената.
- Станал Мис Истанбул...

Източник: https://www.obekti.bg/