НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ЗАПОЧВА ТАКТИЧЕСКОТО УЧЕНИЕ „ЧЕРНО МОРЕ-2019”
От 9 до 13 септември 2019 г. ще се проведе тактическото учение на флотилия бойни и спомагателни кораби „Черно море-2019“.
Учението дава възможност на участниците да усъвършенстват придобитите способности за планиране и провеждане на тактически действия на силите в рамките на провеждане на операции по морска сигурност от Военноморските сили.
В учението участват над 20 бойни и спомагателни кораба от състава на флотилията, 2 вертолета АS 565 МB „Panther” от авиобаза „Чайка” и 1 самолет СУ-25К от Военновъздушните сили.
На море ще бъдат отработени следните сериали: отразяване на атаките на въздушен, надводен и подводен противник; противодействие на атаките на бързо движещи се малки надводни цели; водене на действия за неутрализиране на морски мини; приемане и предаване на товари на море от вертолет; оказване на помощ на аварирал кораб; извършване на медицинска евакуация от кораб; водолазно обследване на район за заставане на корабите на котва; търсене и спасяване.
Командир на оперативното съединение на море е командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков, а директор на учението - заместник-командирът на Флотилията капитан I ранг Ваньо Мусински.

Връзки с обществеността на ВМС

Вертолет АS 565 МB „Panther” от авиобаза „Чайка”. Снимка МОРСКИ ВЕСТНИК