НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ДППИ ОРГАНИЗИРА ДЕТСКИ НАВИГАЦИОНЕН ДЕН ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ ВАРНЕНСКОТО УЧИЛИЩЕ „СВ.
КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

С вълнуващо плаване на ученици от варненското средно училище „Св. Климент Охридски“ с ветроходния кораб „Калиакра“ започна отбелязването на празника 20 години Ръководство на корабния трафик в България. Детският навигационен ден продължи с посещение на децата, участващи в програмата за популяризиране на морската професия „С кораб около света“, на Бреговия център за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Аспарухов парк, изграден от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, където самите те се включиха в управлението на корабните маневри.
ДП „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ) зарадва малките морячета с подаръци за първия учебен ден и специална релефна географска карта на България, а те от своя страна ни подариха най-ценния подарък: много детски усмивки.
Организираният от ДП „Пристанищна инфраструктура“ празник по повод 20 години Ръководство на корабния трафик в България продължава до 17 септември 2019 г., когато предстоящата международна конференция в „Рослин Димят хотел Варна“ ще събере на едно място представители на световния морски елит и десетки български експерти в бранша.
Тридневното събитие, организирано от ДП „Пристанищна инфраструктура“, ще завърши с официално откриване на декоративно-пластична композиция „Котвата“, която ще краси пространството до Брегови център - Варна.