НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
НАГРАДА „ЗА ПРИНОС КЪМ ВВМУ „Н. Й. ВАПЦАРОВ“
ПОЛУЧИ ДОЦ. Д-Р ВАЛЕНТИН ВЕЛИНОВ

На 26 септември 2019 г. на официална церемония пред Академичния съвет и ръководството на флотската Алма матер капитан I ранг (о.р.) доц. д-р Валентин Велинов получи наградата „За принос към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.
„Чест и почитания на всички, с които съм бил тук - през всичките тези години! Лично съм познавал повече от половината от хората, които сега са на Алеята на преподавателите във ВВМУ. И съм горд с това. Гордея се и с факта, че съм бил част от подготовката на бивши и настоящи командири във ВМС и се чувствам уверен, че и в бъдеще ще има достойни и подготвени хора за тази дейност“, каза доц. д-р Велинов, след като получи високото отличие.
Капитан I ранг (о.р.) доц. д-р Валентин Велинов е преподавател в катедра „Тактика на ВМФ“ във Военноморско училище от 1985 г., а от 1990 г. заема поста зам.-началник на Катедрата. Той преминава през различни ръководни и преподавателски длъжности. През 2000 г. става първият декан на Факултет „Навигационен“ в Морско училище. От 1 септември 2001 г. е назначен на длъжност началник на Щаба на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“.
През 2003 г. доц. д-р Велинов се пенсионира и преминава в резерва, но не спира да помага на Училището посредством своите знания и опит за формирането на съвременния облик на учебното заведение.
Георги НИКОЛОВ
Снимки автора

Момент от церемонията в Академичния съвет на ВВМУ.
Наградата бе връчена от началника на ВВМУ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров.
„Гордея се и с факта, че съм бил част от подготовката на бивши и настоящи командири във ВМС“… - сподели капитан І ранг о.р. доц. д-р Валентин Велинов.
Наградата „За принос към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, аверс.
Наградата „За принос към ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, реверс.