НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ ОТ ЗАПАСА В СОФИЯ ВЗЕМАТ НОВ КУРС
На 29.I.2020 г. се проведе редовното отчетно-изборно събрание на клуб „Военни моряци“ (КВМ) към Столичната организация на СОСЗР. В отчетния си доклад председателят на клуба кап. I ранг (з) Георги Методиев разказа по своя си начин за мероприятията на клуба. Последваха изказвания, в които се оцени работата на председателя и поради това и на клубния съвет, не като най-добрата. Председателят на Столичната организация бр. ген. (з) Стефанов наблегна на засилване привличането на нови, по-млади членове.
Последва избор на нов председател и клубен съвет. В резултат клубното ръководство бе сериозно обновено - нов председател стана контраадм. (з) Петър Странчевски, който предложи останалите членове на клубния съвет: кап. I ранг (з) Мичо Георгиев, кап. I ранг (з) Емил Стаменов, кап. I ранг (з) Румен Тотев и кап. I ранг (з) Никола Ялъмов. Бе преизбрана и старата Контролната комисия.
Новият председател адм. Странчевски увери присъстващите, че новият клубен съвет и лично той ще поемат нов курс на работа и живот на клуба. Основни задачи ще бъдат привличане на нови членове на клуба и подобряване на работа с всеки един военен моряк-ветеран, търсене на подходящи дати за провеждане на богата военно-патриотична дейност - самостоятелно и заедно със Столичната организация, АВМУ-секция София и други патриотични организации и съюзи.
Румен ТОТЕВ, кап. I ранг (з)