НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
МЕЖДУНАРОДНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ В НЕСЕБЪР ЩЕ БЪДЕ ПОД ПАТРОНАЖА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Организаторите на Осмата международна конференция по картография и ГИС съобщиха на всички страни - участнички, че са уведомени официално за съгласието на г-жа Цвета Караянчева - председател на Народното събрание на Република България, големият научен форум да премине под нейния патронаж. През месец юни Несебър, чиято старинна част е обявена за световно културно наследство от ЮНЕСКО, ще бъде домакин на най-значителната проява в картографията и ГИС през годината.
Вниманието на Народното събрание към събитието е в подкрепа на новите позиции на българската картография в Международната картографска асоциация (ICA) и изразява желание да се подпомогне усвояването на новостите в гео-пространствените науки, отчитайки тяхната все по-нарастваща роля в развитието на страната ни, съобщават от ГЕОПАН.

Работата на Осмата международна конференция ще протече в Центъра за култура и образование „Артиум“ - Несебър, една голяма придобивка за целите на конгресния туризъм на черноморската ни община. Центърът за култура и образование „Артиум“ в Несебър е определен за победител в конкурса „Сграда на годината 2018“ в категория „Сгради култура и паметници на културата“. Снимка архив на Община Несебър.