НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПУСНАХА НА ВОДА ЛОДКИТЕ ЗА BORA SAILING CHAMPIONSHIP VARNA '2021
Във Варна пристигнаха четирите еднотипни лодки, с които ще се състезават екипажите в BORA Sailing Championship Varna ’2021. Надпреварата ще се проведе този уикенд 13-14 юни в зоната на Морска гара и е част от календара на Шампионската лига по ветроходство.
Лодките пристигнаха от Солун, а спецификата на надпреварата ги превръща и в основни „звезди“ на вода. Причината е, че в този формат на състезанието екипажите ще сменят лодката си, предоставена от организаторите, на всяка гонка - така класирането ще е плод единствено на спортно-техническите качества на екипажите при равни други условия. За феърплея и спазването на състезателните инструкции ще следи специалният гост на регатата - реферът на вода Ставрос Курис (Гърция). 
А ето и с какво ще разполагат екипажите; четири спортни „Лазер“-а с дължина от 6.20 м, газене 1,50 м, ширина 2,10 м, подходящи за екипаж от четирима души. Първоначално известен като Laser SB3, моделът SB20 продължава да изпълнява своите новаторски обещания: лодка, която е забавна, бърза и лесна за плаване от всеки на всяка възраст.
По време на Bora Sailing Championship най-добрите ветроходни клубове ще се състезават за титлата „Шампион по ветроходство за еднотипни лодки на България” и определят кой да се класира за квалификациите на ISLA за Шампионската лига по ветроходство.
Виолина ЖЕЛЯЗКОВА
0898 626373