НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
17 ГОДИНИ ОТ ВДИГАНЕТО НА ВОЕННОМОРСКИЯ ФЛАГ НА
СПАСИТЕЛНИЯ КОРАБ „ПРОТЕО”

На 4 юни т.г., с тържествен ритуал в Пункта за базиране Варна бе чествана 17-та годишнина от вдигането на военноморския флаг на Република България на спасителен кораб „Протео”. На тържеството присъстваха заместник-командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински, командирът на Пункта за базиране Варна капитан І ранг  Тодор Богданов, командирът на Първи дивизион патрулни кораби капитан І ранг Божидар Иванов, ВРИД командирът на Трети дивизион противоминни кораби капитан ІІ ранг Лъчезар Иванов и кръстницата на кораба г-жа Галина Колева.
От името на командира на Флотилията бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков бяха връчени грамоти за доказан професионализъм и проявена инициатива. Командирът на дивизиона капитан І ранг Даниел Тодоров благодари за труда, желанието и стремежа за овладяване на сложната техника на офицерите, старшините и матросите и награди заслужилите с грамоти и почетни значки по повод предстоящата 70-та годишнина  на дивизиона и празника на кораба.
На тържеството бяха връчени и сертификати на завършилите курс за „Начална подготовка на щатни водолази” в „Център за подготовка на водолази и бордни спасители”. Командирът на кораба капитан III ранг Тенко Стефанов изказа благодарност на всички, положили усилия в обслужването на сложния спасителен комплекс.
Връзки с обществеността на ВМС