НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВХОД СВОБОДЕН И БОГАТА ПРОГРАМА ЗА НОЩТА НА МУЗЕИТЕ
ВЪВ ВОЕННОМОРСКИЯ МУЗЕЙ

На 3 юли (събота) от 17.00 до 23.00 ч. Военноморският музей се включва в европейската инициатива „Нощ на музеите“, като отваря врати за безплатно посещение и специална програма. Наред с постоянната си експозиция и кораб-музей „Дръзки“, посетителите ще имат възможност да разгледат и най-новата изложба „Варненското пристанище. Началото…“, посветена на 115-ата годишнина от създаването на пристанището.
За настроението на всички, избрали да „нощуват“ в Музея, ще се погрижи Представителният духов оркестър на Военноморските сили с концерт от 18.30 ч. Любители на българското кино ще имат възможност да гледат четири български филма от 20-те и 40-те години на миналия век, представени от Българската национална филмотека в тазгодишния Сезон на класическия филм, организиран от Асоциацията на Европейските синематеки.
Достъпът до музейните зали, кораба „Дръзки“ и външната експозиция ще се осъществява при спазване на противоепидемичните мерки и изисквания за едновременно присъствие на ограничен брой посетители.
Програма
17.00 ч. - 23.00 ч.
- Вход свободен за постоянната вътрешна и външна експозиция на ВММ и кораба-музей „Дръзки“.
18.30 - 19.30 ч. - Концерт на Представителния духов оркестър на ВМС.
21.00 - 23.00 -  Лятно кино с Българска национална филмотека.
17.00 - 23.00 ч. - Фотоизложба „Варненското пристанище. Началото…“.