НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
130 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА КОНТРААДМИРАЛ ИВАН ВАРИКЛЕЧКОВ
На 7 юли 2021 г. по случай 130-та годишнина от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков се проведе военен ритуал по поднасяне на венци и цветя на орелефа му пред Щаба на Военноморските сили. Строят на почетния караул беше приет от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.
На ритуала присъстваха областният управител на област Варна г-н Марио Смърков, кметът на Община Варна г-н Иван Портних, заместник-кметът Коста Базитов, началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров, командири на военни формирования от гарнизона, военнослужещи и цивилни служители от Щаба на Военноморските сили, родственици на първия български адмирал, командвал Флота, управителят на „Хидроремонт“ ИГ ЕООД г-н Иван Генов, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните от войните на България и Съюза на подводничарите в Република България.
Кратки слова за живота и делото на контраадмирал Вариклечков произнесоха контраадмирал Кирил Михайлов и Надка Вариклечкова.
Връзки с обществеността на ВМС