НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
„БОДРИ“ В „SEA BREEZE 2021”: ЕКИПАЖЪТ
ДЕЙСТВА В ОТКРИТО МОРЕ

Продължава участието на корветата „Бодри“ с командир капитан ІІІ ранг Николай Викторов в американо-украинското военноморско учение „Sea Breeze 2021”. В първия етап на море бяха отработени действия по борба с въздушен, подводен и надводен противник, оказване на помощ на аварирал кораб, попълване на запасите с гориво на ход, както и организиране на видовете отбрани и защити при съвместно плаване на група кораби. За времето от 2 до 7 юли се проведе бреговата фаза на учението, през която бяха проведени координиращи срещи за уточняване на съвместните действия в следващите епизоди на море.
5 юли беше ден за високопоставени гости, като екипажът на „Бодри“ успешно демонстрира оказване на помощ на корветата „Мачеларию“ от ВМС на Република Румъния, по време на показно занятие по борба за живучест на кораба. На 6 юли участващите кораби напуснаха пристанището на Одеса за участие във втория етап на море, където са планирани епизоди по контрол на корабоплаването, ескортиране на кораб, превозващ ценен товар, както и водене на бойни действия против въздушен, подводен и надводен противник. Всички отработвани действия целят повишаване на нивото на оперативната и тактическата съвместимост в многонационална среда.
След завършване на този етап корветата „Бодри“ ще извърши преход и на 10 юли ще се завърне в Пункта за базиране Варна.

„Бодри“ в Одеса.
Катери от грузинската брегова охрана. Катер от същия тип, но с бордови номер Р-23, ще участва в българското учение „Бриз 2021“.
Катер от украинската брегова охрана.
Корветата „Мачеларию“ от ВМС на Република Румъния.
USS ROSS (D71). Разрушителят ще участва и в българското учение „Бриз 2021“.