НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ПРИСТИГНАХА И ОСТАНАЛИТЕ ЧУЖДЕСТРАННИ КОРАБИ, УЧАСТВАЩИ В „БРИЗ 2021“
Неделният ден се оказа доста натоварен за пилотите и за влекачите в Пристанище Варна-изток. Причината бе тази, че пристигнаха и останалите чуждестранни кораби, участващи в „Бриз 2021“. Вече е установено правилото на Морска гара - Варна, къде точно трябва да застане участващата в поредното учение от серията „Бриз“ подводница от ВМС на Турция. Така се получи и с 18 MART (S 355). Парадното място за подводницата бе „балансирано“ с вътрешно корабно място, където застана фрегатата BARBAROS (F244), но пък то на практика е точно срещу 18 MART (S 355).
На 4-то и 5-то корабно място се подредиха HMS TRENT (P 224) от Великобритания и грузинският OCHAMCHIRE (P-23). В късния следобед един след друг пристигнаха румънските LASTUNUL (190) - „братовчед“ на нашия „Мълния“, и фрегатата REGINA MARIA (F-222). С пристигането на гръцкия DANIOLOS (P-68), на италианската фрегата VIRGINIO FASAN (F-591) и на разрушителя от САЩ USS ROSS (D71) списъкът с „гостите“ бе изпълнен докрай. Очаква се още във вторник да започнат протоколните в такива случаи срещи между командирите на кораби и представителите на местната власт във Варна.
МОРСКИ ВЕСТНИК

Разрушителят USS ROSS (D71) - най-големият кораб, участващ в „Бриз 2021“.
Италианската фрегата VIRGINIO FASAN (F-591).
HMS TRENT (P 224) от Великобритания е застанал пред най-малкия кораб, участващ в „Бриз 2021“ - грузинският патрулен катер  OCHAMCHIRE (P 23).
Подводницата от ВМС на Турция 18 MART (S 355) маневрира за заставане на „парадното“ място пред Морска гара - Варна.
Гръцкият патрулен катер DANIOLOS (P-68) - „педя кораб - лакът оръжия“…
Румънската фрегата REGINA MARIA (F-222) - „сестрата“ на REGELE FERDINAND (F-221) - Type 22 frigate.
Румънската ракетна корвета LASTUNUL (190) - „братовчедка“ на нашия „Мълния“.
Турската фрегата BARBAROS (F244) маневрира във вътрешния басейн на Варна-изток.