НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
УЧЕНИЕТО „БРИЗ 2021” ПРОДЪЛЖАВА С ПРЕДПОХОДНА ПОДГОТОВКА НА КОРАБИТЕ И ПРОТОКОЛНИ
МЕРОПРИЯТИЯ

На 13 юли 2021 г., работата на щабовете на националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021” продължи с провеждането на предпоходна конференция, работни срещи и пресконференция. Командирите на чужди групи и кораби направиха официална среща с областния управител на област Варна г-н Марио Смърков и кмета на община Варна г-н Иван Портних в Щаба на Военноморските сили. По-късно те дадоха пресконференция за представителите на медиите, на която присъстваха командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, който по време на учението командва корабното оперативно съединение.
На площад „Атлантическа солидарност“ пред Градската художествена галерия кметът на Община Варна г-н Иван Портних, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, командирите на Втората постоянна военноморска група на НАТО контраадмирал Стефано Русо и на Втората постоянна противоминна група на НАТО капитан І ранг Хавиер Апарицио откриха пластичен знак.
В 14.00 часа започна конференция преди излизане на корабите на море, в която участваха офицерите от щаба и командирите на кораби. В изказванията си представителите на щабовете и командирите, дадоха висока оценка на проведената предпоходна подготовка, като предпоставка за успешно изпълнение на планираните задачи.
Конференцията продължи с обсъждане на практическото отработване на предстоящите през следващите дни епизоди на море.
Пресцентър на учението „Бриз 2021”