НОВИНИ
ДОКУМЕНТИ
:: начало :: търсене в сайта :: морски вестник :: библиотека :: морски колекции :: спомени :: за нас :: коментар
ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ ОТБЕЛЯЗАХА ГОДИШНИНАТА
ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

На 18 юли военните моряци се включиха в общоградските чествания по повод 184-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски в градовете Варна и Тервел.
Пред паметника на националния герой на „Алеята на възрожденската памет” в Морската градина на Варна заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев поднесе цветя в знак на признателност към героя. Да отдадат почит на Апостола бяха дошли областният управител на област Варна г-н Марио Смърков, директора на дирекция „Култура“ в Община Варна г-жа Антония Йовчева, представители на генералното консулство на Руската федерация във Варна, граждани и гости на града.
В град Тервел годишнината беше отбелязана с военен ритуал за откриване на паметник на Апостола и поднасяне на венци и цветя. На ритуала присъстваха областният управител на област Добрич г-н Васил Карапанчев, кметът на Община Тервел г-н Симеон Симеонов, кметове на общини и населени места от област Добрич и Община Тервел, представители на военно-патриотични съюзи, народни читалища и училища, както и много граждани и гости на града.

Връзки с обществеността на ВМС
Снимките са от военния ритуал в град Тервел.